Wist u dat....

 

Zoals u weet heeft de WOB onlangs haar 35-jarig bestaan gevierd in het O&O-gebouw onder het genot van een hapje, drankje en diverse presentaties. Officieël is de stichting namelijk opgericht in 1987,  maar onlangs hebben archeologische vondsten aan de Dr. Mansveltkade documenten boven water gekregen die erop duiden dat de WOB al veel langer actief is: De eerste vermeldingen van de WOB waren er al in 1981 !

 

Tijd voor nog een feestje... ? 


Uit de Wassenaarse Krant


De wandelclub wenst iedereen gezond 2023 !

 


ATTENTIE! EXCLUSIEF IN WASSENAAR:

Cognitieve fitness: een cursus voor alle oudere Wassenaarders!

 

Cognitieve fitness is een neurowetenschappelijk (prof. E. Scherder) onderbouwde en onderzochte training, gericht op het gezond krijgen en houden van onze hersenen.

 

U gaat aan de slag in een ontspannen, niet prestatiegerichte sfeer. U verlaat de training weer fit, helder en ontspannen.

 

De les is op donderdag in zwembad Sterrenbad Sportfondsen Wassenaar van 13.30 - 15.00 uur, waarvan zo'n 70 minuten actief en 20 minuten ontspanning en nabespreken met koffie/thee.

Om na de feestdagen weer een helder hoofd en een fit lichaam te krijgen, is de start in januari 2023.

 

Op donderdag 19 januari 2023 is een info- en kennismakingssessie waar u informatie krijgt en met al uw vragen terecht kunt bij de WOB en bij Viktor, de trainer Cognitieve Fitness.

 

Start van de cursus is 26 januari 2023 en de cursus eindigt 11 mei 2023.

 

De cursus kost normaal € 225,-- per persoon maar omdat er vanuit Fit in Wassenaar toezegging is verleend, kunnen we hem goedkoper aanbieden.

 

Nu betaalt u voor de hele cursus maar € 90,-- voor 15 lessen incl. koffie/thee.

 

Deze cursus wordt georganiseerd door de WOB (Wassenaarse Ouderen in Beweging) i.s.m. Fit in Wassenaar, SMOW, Wasbo en trainer Viktor Verwoerd.

Wilt u meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met de WOB: wob.wassenaar@gmail.com/070-5113343


Kleine meisjes worden groot

Maar dat weerhield onze Judith er niet van om bij het zwembad even met Jip het Nijlpaard op de foto te gaan: Beiden zijn overigens knuffelbaar, alleen dient u het bij de linker wel eerst even te vragen.


 

 

Een kleine impressie

 

Een kleine impressie van de gezellige woensdagmorgen gymclub in de sporthal.

Zoals U ziet, alleen vrolijke gezichten en er wordt tevens flink gesport.

Als we thuis komen, voelen we wel dat we wat gedaan hebben en zó hoort het ook!

Voor info: Lia de Jong, tel. 070-5176965

 


Afscheid Anneke van Velzen als groepsleider Bijf Fit

 

Jarenlang is Anneke groepsleider geweest van de 'Blijf Fit'-groep van de WOB op maandagmorgen in het O&O-centrum.

Met veel plezier waren daar een groot aantal dames  aan het gymmen. Men begon op de stoel en na de warming-up werd het opstaan en een rondje lopen.

Anneke was het aanspreekpunt en verzorgde de administratie op perfecte wijze. Regelmatig hanteerde zij de telefoon om de deelnemers op de hoogte te stellen van een verandering.

Tijdens haar groepsleiderperiode moest jammer genoeg de instructeur, die dertig jaar met  veel plezier de groep les had gegeven, wegens gezondheidsredenen afhaken. Gelukkig werd een vervanger gevonden

Door  corona en overlijden werd het aantal deelnemers kleiner. Ondanks verwoede pogingen en aanmoedigingen van Anneke om meer deelnemers te enthousiasmeren, werd de groep niet groter en zag het WOB-bestuur zich genoodzaakt met pijn in het hart deze activiteit op te heffen.

Anneke, dank voor al het werk wat je voor de WOB als bestuurslid en groepsleider hebt gedaan. Je was er altijd, op de fiets en later met de bijbus.

Je inbreng op de bestuursvergadering waar je de belangen van de groep behartigde, was waardevol .

Met een bos  bloemen en een medaille heeft het bestuur afscheid van haar genomen.


WOB 35 jaar jong ! Hieronder een impressie van het lustrum van 13 september jongstleden