Sportproeverij

 

Vrijdag 6 oktober vond de jaarlijkse Sportproeverij plaats en uiteraard waren wij daar ook aanwezig om U door onze instructeurs te laten kennismaken met de verschillende onderdelen die wij aanbieden.

 

Hét grote nieuws wat wij hier konden presenteren is dat wij, mede door de vele verzoeken uit alle delen van Wassenaar, door de overweldigende belansteling binnenkort met 3 nieuwe cursussen Cognitieve Fitness van start gaan!

Daarnaast was er uiteraard ook de nodige aandacht voor het onverminderd populaire onderdeel zwemmen.

 

Hieronder vindt u meer informatie over hoe u zich voor één -of beide- onderdelen op kunt geven.

Wij wensen u alvast veel beweegplezier!

 


Opening WOB seizoen 2023 - 2024

 

Elke start van het nieuwe sportieve seizoen organiseert de WOB een leuke activiteit om kennis mee te maken. Dit keer, dinsdag 10 oktober, werd er een Qi Gong les georganiseerd door Maaike Schakel. Qi Gong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer om je lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. De doelstelling van de WOB.

 

Om dat er steeds meer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bewegen worden aangeboden, besloot het bestuur om de leden kennis te laten maken met een andere vorm van bewegen, Qi Gong.

 

Na een stukje geschiedenis over Qi Gong werd ons de loop van de energiemeridianen in ons lichaam en de functie er van uitgelegd. De meridiaan die bijvoorbeeld hoofdpijn veroorzaakt zit tussen de kleine en de volgende teen. Door hier te wrijven is er een grote kans dat de hoofdpijn verdwijnt. 

Door verschillende oefeningen te doen worden eventuele blokkades in de meridianen doorbroken en het immuunsysteem versterkt. Een mooie en eenvoudige preventieve werking.

Na de uitleg over Qi Gong werden onze leden aan het werk gezet door gezamenlijk verschillende oefeningen te doen.

 

De WOB kan terug zien op een geslaagde kennismaking van een andere vorm van bewegen!

Dankjewel Marieke!

 


Wist u dat....

 

Onlangs heeft de WOB haar 35-jarig bestaan gevierd in het O&O-gebouw onder het genot van een hapje, drankje en diverse presentaties. Officieël is de stichting namelijk opgericht in 1987,  maar onlangs hebben archeologische vondsten aan de Dr. Mansveltkade documenten boven water gekregen die erop duiden dat de WOB al veel langer actief is: de eerste vermeldingen van de WOB waren er al in 1981 !

 

Tijd voor nog een feestje... ? 


De wandelclub 

 

Elke maandagochtend is onze wandelclub actief. Elke week een andere route in en om Wassenaar. Lekker genieten van het buiten zijn, van de natuur en met elkaar en daarna voldaan weer naar huis!

 

Vindt U het leuk om ook mee te doen? Neem dan gerust contact op met Gerard de Jong, tel. 06 - 1493 4998

 

 


Een kleine impressie

 

Elke woensdagochtend is de gymclub in de sporthal De Schulpwei actief.

 

Met een gekwalificeerde gymleraar wordt er elke week flink gesport. Middels evenwicht oefeningen, kracht oefeningen en het losmaken van alle spieren zorgen we er voor dat we fit blijven!

 

Vindt U het leuk om ook mee doen? Neem dan gerust contact op met Lia de Jong, tel. 070 - 517 69 65

 


Buiten gym 

 

In weer en wind wordt er elke woensdagochtend buiten gym gegeven aan de Hofcamplaan. We werken aan beweeglijkheid van de spieren, we doen evenwicht- en kracht oefeningen en oefeningen voor de coördinatie. Zo zorgen we er voor dat we fit blijven!

Na de les drinken we gezellig met elkaar een kopje koffie, dat elke week door trouwe deelnemers wordt meegenomen!

 

De afgelopen jaren heeft Ilona met veel plezier de gymlessen verzorgd. Inmiddels heeft zij het stokje overgedragen aan Jennifer Olijve. Met een muziekje op de achtergrond geeft zij elke week met veel enthousiasme de gymles.

 

Vindt U het leuk om ook mee te doen? Neem dan gerust contact op met Elly Binnendijk, tel. 070 - 514  68 14