Na meer dan 30 jaar trouwe dienst vond onze “Cisca” dat het tijd was om niet meer met de club mee te fietsen.
Waarom niet? Nou, omdat ze geen 24 meer is. En er is nu eenmaal een tijd van komen en een tijd van gaan.


De fietsclub is lange tijd onder leiding geweest van Cisca. Elke week reed zij voorop en wist overal de weg. Wat hebben we veel mooie routes in de wijde omgeving gefietst!


Een paar jaar geleden heeft ze de leiding overgedragen. Maar ze fietste tot voor kort nog steeds trouw elke donderdag mee!


Onlangs hebben we als fietsclub afscheid van haar genomen. Tijdens een gezellig samenzijn met koffie/thee met gebak kreeg Cisca een leuke bloemenbon. En uit handen van de voorzitter van de WOB bloemen en een heuse medaille.


Cisca, bedankt!
Het gaat je goed!

Heeft u ook zin om een keer met ons mee te fietsen? 
Wij verzamelen iedere donderdag om 13.30 uur bij de Wassenaarse Bouwstichting, Hofcampweg Wassenaar.


 

 

AFSCHEID Bestuursvoorzitter Elly Binnendijk

 

Dinsdag 28 november jl. heeft de WOB afscheid genomen van haar bestuursvoorzitter Elly Binnendijk.

10 Jaar lang heeft zij met veel energie en enthousiasme aan het roer gestaan van de vereniging Wassenaarse Ouderen in Beweging (WOB). 

 

Ontzettend bedankt Elly!

 

1 Januari 2024 wordt het stokje overgedragen aan Tineke de Groot.

Tineke is haar hele leven al actief in de sport en welzijn sector, dus een goede aanwinst voor de WOB. 

 

WELKOM Tineke en heel veel plezier en succes!


Cognitieve Fitness

 

In januari 2024 starten wij weer met de cursus Cognitieve Fitness.

 

Cognitieve Fitness is een wetenschappelijk geteste en onderbouwde trainintsmnethode in het trainen en verbeteren van zowel de lichamelijke conditie als diverse cognitieve functies van de hersenen.

 

Onder leiding van Victor Verwoerd heeft onlangs een groep cursisten kennis gemaakt met deze nieuwe beweegmethode, die ontwikkeld is door de bekende hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder.

 

Door het enthousiasme van de deelnemers en de vraag naar een vervolgcursus heeft de WOB besloten de cognitieve fitness weer aan te bieden in 2024.

 

De cursus is voor WOB leden en wordt aangeboden voor € 40,00

 

DOET U MEE?

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten.

De locatie is het zaaltje van zwembad Sterrenbad Wassenaar.

Wekelijks op donderdagochtend van 09.45 tot 10.45 uur.

 

U kunt kiezen uit 3 verschillende cursus data:

* 11 januari t/m 7 maart

* 14 maart t/m 16 mei

* 23 mei t/m 8 juli

 

U kunt zich per mail opgeven: wob.wassenaar@gmail.com

 


Opening WOB seizoen 2023 - 2024

 

Elke start van het nieuwe sportieve seizoen organiseert de WOB een leuke activiteit om kennis mee te maken. Dit keer, dinsdag 10 oktober, werd er een Qi Gong les georganiseerd door Maaike Schakel. Qi Gong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer om je lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. De doelstelling van de WOB.

 

Om dat er steeds meer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bewegen worden aangeboden, besloot het bestuur om de leden kennis te laten maken met een andere vorm van bewegen, Qi Gong.

 

Na een stukje geschiedenis over Qi Gong werd ons de loop van de energiemeridianen in ons lichaam en de functie er van uitgelegd. De meridiaan die bijvoorbeeld hoofdpijn veroorzaakt zit tussen de kleine en de volgende teen. Door hier te wrijven is er een grote kans dat de hoofdpijn verdwijnt. 

Door verschillende oefeningen te doen worden eventuele blokkades in de meridianen doorbroken en het immuunsysteem versterkt. Een mooie en eenvoudige preventieve werking.

Na de uitleg over Qi Gong werden onze leden aan het werk gezet door gezamenlijk verschillende oefeningen te doen.

 

De WOB kan terug zien op een geslaagde kennismaking van een andere vorm van bewegen!

Dankjewel Marieke!

 


Wist u dat....

 

Onlangs heeft de WOB haar 35-jarig bestaan gevierd in het O&O-gebouw onder het genot van een hapje, drankje en diverse presentaties. Officieël is de stichting namelijk opgericht in 1987,  maar onlangs hebben archeologische vondsten aan de Dr. Mansveltkade documenten boven water gekregen die erop duiden dat de WOB al veel langer actief is: de eerste vermeldingen van de WOB waren er al in 1981 !

 

Tijd voor nog een feestje... ? 


De wandelclub 

 

Elke maandagochtend is onze wandelclub actief. Elke week een andere route in en om Wassenaar. Lekker genieten van het buiten zijn, van de natuur en met elkaar en daarna voldaan weer naar huis!

 

Vindt U het leuk om ook mee te doen? Neem dan gerust contact op met Gerard de Jong, tel. 06 - 1493 4998

 


Een kleine impressie

 

Elke woensdagochtend is de gymclub in de sporthal De Schulpwei actief.

 

Met een gekwalificeerde gymleraar wordt er elke week flink gesport. Middels evenwicht oefeningen, kracht oefeningen en het losmaken van alle spieren zorgen we er voor dat we fit blijven!

 

Vindt U het leuk om ook mee doen? Neem dan gerust contact op met Lia de Jong, tel. 070 - 517 69 65

 


Buiten gym 

 

In weer en wind wordt er elke woensdagochtend buiten gym gegeven aan de Hofcamplaan. We werken aan beweeglijkheid van de spieren, we doen evenwicht- en kracht oefeningen en oefeningen voor de coördinatie. Zo zorgen we er voor dat we fit blijven!

Na de les drinken we gezellig met elkaar een kopje koffie, dat elke week door trouwe deelnemers wordt meegenomen!

De afgelopen jaren heeft Ilona met veel plezier de gymlessen verzorgd. Inmiddels heeft zij het stokje overgedragen aan Jennifer Olijve. Met een muziekje op de achtergrond geeft zij elke week met veel enthousiasme de gymles.

 

Vindt U het leuk om ook mee te doen? Neem dan gerust contact op met Elly Binnendijk, tel. 070 - 514  68 14