Elly Binnendijk - Voorzitter 

Woon reeds 75 jaar hier in dit mooie groene dorp:  55 jaar midden in de polder aan de Oostdorperweg, een verademing na 24 jaar Rijkstraatweg

Bewegen heeft altijd in mijn genen gezeten. Op de fiets naar de  school eerst Wassenaar, vervolgens Leiden en  Den Haag .

Door mijn huwelijk met  een melkveehouder werd het lopen (soms rennen) in de polder achter het vee. Daarnaast zwemmen, en nu nog buiten-gym, Nordic Walking en natuurlijk veel fietsen om mijn boodschappen te doen.

Reeds 50 bestuurlijk actief: begonnen bij de vrouwenorganisaties en de scholen van de kinderen, vervolgens vele maatschappelijke- en belangenbehartigings-organisaties.  

Ik ben aan het afbouwen maar het belang van bewegen -specifiek voor ouderen- geeft mij energie om dit onder de aandacht te brengen van zowel de Wassenaarse gemeenschap en de gemeente.

Een vereniging van Wassenaarse Ouderen in Beweging, daar wil ik me nog voor inzetten. Het plezier wat de leden aan sporten en sociale contacten ondervinden is het volledig waard .

Marian van Beekum - Secretaris

Mijn naam is Marian van Beekum en ik ben sinds 5 jaar secretaris van de W.O.B. Ik ben niet geboren maar wel getogen in Wassenaar.

Ik loop zelf mee met de Nordic Walking club op vrijdagmorgen.

We starten elke week vanaf een andere locatie en proberen tijdens de wandeling ergens koffie te drinken. Mocht dat niet lukken, dan uiteraard aan het einde van de wandeling.

Het fijne ervan is dat je lekker buiten loopt. De groep bestaat uit een variëteit van mensen wat het extra leuk maakt.

Judith van Wendel de Joode - Dagelijks Bestuur

 

Woont sinds 1982 in Wassenaar aan het Ammonslaantje. Getrouwd met een echte Wassenaarder: Look van Wendel de Joode.

Vertegenwoordigt de grootste groep WOB leden: de zwemmers, en maakt deel uit van het dagelijks bestuur van de WOB.

Was in het werkzame leven bibliothecaresse, medewerker NOS journaal en directiesecretaresse op een notariskantoor.

Is nu  druk bezig met tuinieren en schilderen (www.judithdejoode.nl)

 

Sandor Singer - Penningmeester

 

Als penningmeester van de WOB lid van het dagelijks bestuur van de stichting. WOB sprak mij aan omdat het wekelijks veel activiteiten organiseert en mensen in bewegig houdt. Zelf hou ik mij  niet zodanig bezig met sport maar vind het fijn om met getallen bezig te zijn.

Kweekt elk jaar verschillende soorten chilipepers en speelt graag basgitaar

 

 

Leden Algemeen Bestuur :

 

Leden Algemeen Bestuur :

Carla Danen

Ik ben betrokken bij het Nordic Walken sinds januari 2006,  destijds een nieuwe tak van sport van de WOB.

Er waren meteen veel aanmeldingen en er werd gestart met Nordic walk lessen en er ontstonden toen 4 groepen.

Nu zijn we nog met drie groepen van wie velen nog uit de begintijd. Vrijwel direct werd ik gevraagd coördinator van de groepen te worden. Ik vind het leuk om contact te hebben met al deze groepen.

Ik ben geen Wassenaarse en ik vond het in het begin heel moeilijk om contact te krijgen, maar door aan sporten mee te doen hielp dat geweldig om mensen te leren kennen en mij hier thuis te voelen.

Jarenlang heb ik altijd met heel veel plezier getennist tot ik rugproblemen kreeg. Gelukkig kan ik nog Nordic walken. Een andere tak van sport is voor mij yoga en jarenlang schilder ik met veel plezier.

Hans van der Kooij

 

Geboren en getogen in Wassenaar Oostdorperweg m'n jeugd hoofzakelijk in Deyleroord in de Hyacintstraat doorgebracht.

Vanaf m'n 11e jaar 25 jaar gevoetbald bij de S.V. Wassenaar, na de voetbal nog 25 jaar bij een atletiekvereniging aan lange afstandslopen gedaan.

Sinds 2006 groepsleider van de Bloemcampgroep we hebben een leuke gemengde groep die het heerlijk vinden om iedere week een uurtje te sporten onder leiding van een sport instructeur in de mooie moderne sportzaal van de Bloemcampschool.

Ik kan het elke senior aanraden, kom eens langs om een kijkje te nemen of mee te doen op de maandagmiddag van 16.00 -17.00 uur.

In m'n werkzame leven ben ik 40 jaar in grafische industrie werkzaam geweest als grafisch vormgever.

 

Gerard de Jong

 

Mag ik me even voorstellen. Ik ben Gerard de Jong en wassenaarder van geboorte.Verder altijd in Wassenaar gewoond. Ik heb mijn leven als kok gewerkt. Wandelen deed ik vroeger met mijn zoon en hebben we duizenden km. gelopen door heel zuid Holland en soms daarbuiten. Na mijn werk ben ik bij de WOB terecht gekomen en ben daar gaan wandelen. Sinds februari 2009 ben ik leider van de Wandelclub en zit daardoor ook in het algemeen bestuur van de WOB. Wandelen doen we iedere week op maandagochtend van 10.30 tot 11.30u. Vertrekpunten zijn iedere week verschillend in en rondom wassenaar , waar je wel op eigen gelegenheid naar toe moet. Na  afloop is het gezellig koffiedrinken.

 

 

Lia de Jong

 

U zult mij waarschijnlijk kennen, want ik ben een rasechte Wassenaarse. Geboren en getogen! 

Ik ben coördinator van de WOB-gymgroep op de woensdag in de Sporthal. Wij sporten dan van 10.30 tot 11.30 uur onder leiding van dhr. Jan Keer (onze sportinstructeur).

Komt U gerust eens kijken,  nieuwe leden zijn zeer welkom.

Gemma van Puffelen

 

Al enkele jaren leid ik de feitsclub met veel plezier en elke keer probeer ik steeds leukere fietsroutes te maken.

Steeds weer genieten wij van de mooie omgeving, bijvoorbeeld naar een boomgaard in Benthuizen. Of naar Koudekerk aan den Rijn, Is ook leuk fietsen langs het water. 

Vaak bepaalt de windrichting ons doel wat er voor zorgt voor veel afwisseling en fietsplezier.